Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

σοκολάτα .... σοκολάτα


 gingerbread balls

Ingredients


1 1/2 cups butter (no substitutes), softened 2 cups sugar 2 eggs 1/2 cup molasses 4 1/2 cups all-purpose flour 3 teaspoons baking soda 2 teaspoons ground cinnamon 1 teaspoon ground ginger 1 teaspoon ground cloves 1/2 teaspoon salt 1/2 teaspoon ground nutmeg Additional sugar

Directions

In a mixing bowl, cream butter and sugar. Add eggs, one at a time, beating well after each addition. Beat in molasses. Combine the flour, baking soda, cinnamon, ginger, cloves, salt and nutmeg; gradually add to creamed mixture. Refrigerate for 1 hour or until dough is easy to handle.

Roll into 1-in. balls; roll in sugar. Place 2 in. apart on ungreased baking sheets. Bake at 350 degrees F for 8-12 minutes or until puffy and lightly browned. Cool for 1 minute before removing to wire racks.


TIΡΑΜΙΣΟΥ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΠΟΥΔΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 της γλυκο κερασο σταφυλο ζαχαρα ζουζουνίτσας μου

6 αυγα, 250 γρ. ζάχαρη + 1 κουτ. Σούπας

500 γρ. μασκαρπόνε

20 μπισκότα

150 σοκολάτα σε πούδρα (σκόνη)

6 φλ. Καφέ espresso δυνατό

6 κουτ. σούπας ρούμι

1 πρέζα αλάτι



1. σπάστε τ αυγά και χωρίστε τα ασπράδια

2. στο μιξερ χτυπήστε κρόκους και ζάχαρη ως ν ασπρίσουν

3. δουλέψτε μαζί με το 2 το μασκαρπόνε μία μία κουταλιά την φορά. Ανακατέψτε καλά και βάλτε ψυγείο

4. χτυπήστε τ ασπράδια μαρέγκα με μία πρέζα αλάτι, ανακατέψτε στο μίγμα τυριού

5. ανακατέψτε το ρούμι στον καφέ και βουτήξτε τα μπισκότα γρήγορα 1 φορά από κάθε πλευρά, κόψτε τα και βάλτε τα στον πάτο του ταψιού (ή του ποτηριού.

6. Πουδράρετε με σοκολάτα.

7. βάλτε το μίγμα, στρώστε καλά και πουδράρετε ξανά με σοκολάτα

Επαναλάβατε με μπισκότα, σοκολάτα, μίγμα. Τελειώνετε με πουδράρισμα.

1 σχόλιο: