Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

αυτή είναι η Ροδούλα μας

γιατί δάσκαλος σημαίνει ......... ΡΟΔΟΥΛΑ Καλησπέρα αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες!!!! Τι κάνετε; Για μένα έχει αρχίσει η πιο όμορφη περίοδος στο σχολείο!!! Ξεκινήσαμε κανονικά το Χριστουγεννιάτικο μας πρόγραμμα. Πόσο το χαίρομαι!!!! Το γιατί είναι απλό. Γιατί βλέπω τη χαρά και τον ενθουσιασμό στα αγγελικά προσωπάκια των παιδιών μας!!! Από εχθές αρχίσαμε να χτυπάμε και τα κουδουνάκια, σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς να μας βλέπουν τα παιδιά. Αυτό, για τα παιδιά, σημαίνει ότι περνάει ο Άη Βασίλης!!!! Ένα σας λέω. Πρέπει να είστε από μια μεριά, και να βλέπετε τον ενθουσιασμό στα παιδικά τους προσωπάκια, τα γεμάτα παιδική αφέλεια και αθωότητα!!!! Σήμερα και εχθές που τα χτύπησα, όταν με είδανε μου φωνάξανε με ενθουσιασμό: "Κυρία Ροδούλα, πέρασε ο Άη Βασίλης!!! Ακούσαμε τα κουδουνάκια του!!!!" Σήμερα, δραματοποιήσαμε το τραγούδι "Ρούντολφ το ελαφάκι" στην αγγλική του έκδοση. Εγώ ήμουν ο Rudolph, ένα παιδάκι ο Άη Βασίλης, και τα υπόλοιπα, τα άλλα ταρανδάκια. Έβαλα λίγη κόκκινη σκόνη , απ' αυτές που γυαλίζουν, στη μύτη μου, και ήμουν έτοιμη. Πήραμε και κουδουνάκια, και στο τέλος μπήκαμε όλοι στο έλκηθρο του Άη Βασίλη. Τι ωραία που ήταν!!! Όλον αυτό τον καιρό θα δραματοποιούμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, άλλα στα ελληνικά και άλλα στα Αγγλικά. Έχω φτιάξει από πέρσι και ένα έλκυθρο από μεγάλο χαρτόκουτο, για να μπαίνουμε μέσα, (ξετρελαίνονται μ' αυτό), έχουμε και διάφορες στολές, στο σχολείο, (ξωτικά, Άη Βασίληδες, Ταρανδάκια, δεντράκια κλπ) και θα ζούμε σε ένα παραμύθι. Εύχομαι να καταφέρνουμε έστω και λίγο, να χαρίζουμε στα παιδάκια μας, όμορφες αναμνήσεις, που όταν θα μεγαλώσουν, θα τις ανακαλούν, και θα αναγαλλιάζει η ψυχούλα τους. Από αύριο, ξεκινώ και τον Καρυοθραύστη, που στο τέλος δραματοποιούμε. Ανυπομονώ!!!! Χαίρομαι σαν μικρό παιδί!!!

5 σχόλια:

  1. Τί τυχερά παιδάκια που έχουν τόσο ενθουσιώδεις δασκάλες ! Και που δείχνουν τόση αγάπη για το λειτούργημά τους ! Όταν μαθαίνω κάτι τέτοια, νιώθω πως υπάρχει ελπίς ...
    Μπράβο και πάλι Μπράβο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβώς Φωτεινή μου , χρόνια τώρα λέω πως η τελική σημαντική μας επένδυση είναι η ψυχή και το μυαλό των παιδιών μας στο σπίτι αλλά και στο σχολείο , με ανθρώπους σαν την Ροδούλα , την Υπατία , τον Αντώνη επιβεβαιώνεται !!!!!!

      Διαγραφή
  2. Καλέ εγώ τώρα το πήρα χαμπάρι αυτό!!!!!!!
    Βρε Μαριλίζ μου, πω πω!!!!!!!! Με συγκινήσατε τώρα!!!!
    Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την τιμή αυτή. Τι υπέροχοι άνθρωποι όλοι σας!!!
    Μαριλίζ μου, έτσι όπως τρέχω, ήρθα δυο τρεις φορές από δω, μετά την παρουσίαση, για να δω αυτό που μου έλεγες, αλλά επειδή δεν έβλεπα τίποτα σχετικά, νόμιζα ότι δε θα κατάλαβα καλά. Σήμερα λοιπόν, πείσμωσα, και άρχισα να πατώ το: Παλιότερη ανάρτηση μέχρι που το βρήκα!!
    Τι να πω!!! Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο. Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου Μαριλίζ μου για την τιμή!
    Με την αγάπη μου!!!
    Είσαι μια γλύκα. Σ' το έχω πει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή