Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

τα γιορτινα μπισκότα της Πουλχερίας


  Μια συνταγή διαχρονική απο την πανάξια φιλη Πουλχερία θα σας συντροφεύσει  στις φετινές γιορτές , την ανακάλυψε η νεραιδούλα Sourloulou και πραγματικά είναι πεντανόστιμη

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν! Φορέστε τη γιορτινή σας διάθεση, βάλτε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και δημιουργήστε.  Σας δίνω και μία συνταγή για γιορτινά μπισκότα για να έχετε μία βάση να ξεκινήσετε τη γλυκιά σας περιπέτεια. Και αν έχετε κάποια απορία, μπορείτε να μου στείλετε e-mail στο info@poulcheria.com ή να αφήσετε το σχόλιο σας στο blog.

Συνταγή για γιορτινά μπισκοτάκια

Υλικά
-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1/2 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
-1 πρέζα αλάτι
-250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-1 αυγό
-ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-20 γρ. χυμός πορτοκαλιού
-1/2 κ.τ.γ κανέλα
-1/4 κ.τ.γ γαρύφαλλο σκόνη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το ξύσμα και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό , το χυμό, τα μυρωδικά και το μείγμα αλευριού. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια κουπ πατ κόβουμε μπισκότα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 ο C. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και αν θέλουμε τα στολίζουμε με άχνη, γλάσο ή χρωματιστή τρούφα. 
 
                               

2 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα μπισκοτάκια, αλλά είναι να το έχεις κ με το σχέδιο!!!!Είναι απλά υπέροχα!!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνώ όμως η προσπάθεια πάντα αμοίβεται σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή