Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

γλυκα χριστουγεννιατικα αχλαδια

ενα απο τα αγαπημενα μας γλυκα των χριστουγεννων ειναι τα γλυκα αχλαδια !!!!


σαν υλικα θα χρειαστουμε

6 αχλαδια
3 ξυλακια κανελλας
6 γαρυφαλλα
6 κομματια αστεροειδους γλυκανισου
150γρ ζαχαρη
700 γρ κοκκινο κρασι





Καθαριζουμε τα αχλαδια απο την φλουδα τουςκαι τα κουκουτσια  και αφηνουμε μονο το κοτσανι .
Σε μια ρηχη κατσαρολα , ριχνουμε τη ζαχαρη και το κρασι και τα βραζουμε σε χαμηλη φωτια για 3 λεπτα περιπου . Στη συνεχεια τοποθετουμε τα αχλαδια μας προσεκτικα το ενα διπλα στο αλλο με τα κοτσανακια προς τα πανω . Σκεπαζουμε την κατσαρολα μας και τα αφηνουμε να σιγοβρασουν για 20 λεπτα . Προσθετουμε την κανελλα και τα γαρυφαλλα . Κατεβαζουμε την κατσαρολα μας απο την φωτια και αφηνουμε τα αχλαδια μας να κρυωσουν . Τα  σερβιρουμε με οσο σιροπι εχει μεινει στην κατσαρολα μας και συνοδευουμε με παγωμενο γιαουρτι και απο εναν αστεροειδη γλυκανισο !!!!

9 σχόλια:

  1. Οπτικά τα λιγουρεύομαι στην γεύση δεν ξέρω πώς θα μου κάθονταν. Φιλάκια!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν το θελεις πιο γλυκο χρησιμοποιησε σαμιωτικο κρασι και ελαττωσε την ζαχαρη σε φιλω !!!!

      Διαγραφή
  2. οδευουμε προς τα χριστουγεννα λοιπον! μ αρεσει!
    καλημερα και καλο σκ να εχεις αγαπημενη μου!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μου αρεσει πολύ η γευση του γλυκάνισου!
    Καλό Σαββατοκυριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελαφρύ , άλικο και Χριστουγεννιάτικο !!!! Τι άλλο να ζητήσω!!!
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απλά υπέροχο! Και σε χρώμα και σε γεύση!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή