Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

χριστουγεννα για μενα είναι !!!!!! απο την Γιαννα

απο την Γιαννα μας , το ημερολόγιο  μιας μαμάς  ενα χριστουγεννιατικο μήνυμα που Χριστούγεννα σημαίνει 

Χριστούγεννα για μένα είναι άπειρα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Από το πρωί ως το βράδυ. Να τραγουδάω το Jingle Bells με αστεία προσφορά στο μαιμουδάκι μέχρι να τον πιάσει λόξιγκας από τα πολλά γέλια. Να σιγοτραγουδώ αδιάκοπα στον εαυτό μου το "All I want for Christmas is my two front teeth" και το " Feed the World" γιατί αυτά ήταν πάντα τα 2 αγαπημένα μου, από παιδί. 

Χριστούγεννα για μένα είναι να έρχονται τα ανίψια σου σπίτι, όλο καμάρι και χαμόγελα να σου πουν τα κάλαντα. Είναι γενικότερα τα κάλαντα από παιδικές φωνές,  όλη αυτή η παραφωνία και η ντροπή. τα χαμηλά βλέμματα και τα λοξοκοιτάγματα για να δουν τι μποναμά έδωσες... 

Χριστούγεννα για μένα είναι το λαχταριστό χοιρινό με δαμάσκηνα της μαμάς μου και η αχνιστή κοτόσουπα της πεθεράς μου. Το "ετήσιο" στολίδι που βρίσκω πάντα έξω από τη πόρτα μου από την αδελφή μου με μια γλυκιά χειρόγραφη καρτούλα. Η "αιώνια" ερώτηση της μητέρας μου- "Τι θέλεις να σου φέρει φέτος ο Άγιος Βασίλης;"  (ναι-ναι ακόμα και τώρα που είμαι 34 χρονών με δικό μου παιδί!)

Χριστούγεννα για μένα είναι ένα μονοήμερο ταξιδάκι στα χιόνια και αυτή η καυτή σοκολάτα που πίνεις δίπλα σε αχνισμένα τζάμια. Είναι ο σκούφος μέχρι τα αυτιά και το κασκόλ μέχρι τη μύτη. Είναι τα γάντια με "κομμένα" δάχτυλα γιατί ποτέ δεν κατάφερα να κουμαντάρω τα "ολόκληρα"! Είναι το χέρι μου μέσα στο πάντα ζεστό χέρι του άντρα μου ενώ κάνουμε τα τελευταία χριστουγεννιάτικα ψώνια. 

Χριστούγεννα για μένα είναι η ακόμα πιο συχνή επαφή με την Παναγία μας και τον Χριστό μας, οι συχνοί εκκλησιασμοί και οι εορταστικές ψαλμωδίες. Η αίσθηση ανθρωπιάς που κυριαρχεί και όλη η διάθεση για βοήθεια και στήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη. Είναι να βλέπω το μικράκι μου να χαϊδεύει τον Χριστούλη στη Φάτνη και να τον κάνει "μααα"...

 Χριστούγεννα για μένα είναι το παιδί μου. Η χαρά του, τα λαμπερά του ματάκια  όταν βιώνει και αυτός για πρώτη φορά όλα όσα περιγράφω. Είναι το πρωινό μας ξύπνημα  ανήμερα Χριστούγεννα με τα δώρα, το παιχνίδι, το special πρωινό και όλα αυτά με τις πυτζάμες μας. Είναι η λαχτάρα να μιλήσω στον Δημήτρη για τον Χριστό και να του δημιουργήσω το πιο μαγικό και ανιδιοτελές περιβάλλον- για να μάθει να ονειρεύεται χωρίς περιορισμούς, να αγαπά και να δίνει χωρίς όρια και ανταλλάγματα. 

Χριστούγεννα για μένα είναι η οικογένεια μου και όλη μου η ζωή γύρω από αυτήν. Είναι όλος ο κόσμος που πιστεύει ακόμα στη μαγεία και στα θαύματα. Είστε όλοι εσείς, που φτάσατε να διαβάζετε αυτό το κείμενο μέχρι αυτές τις γραμμές. Γιατί ο Άγιος Βασίλης υπάρχει... Μπορεί να μην είναι πάντα ένας παχουλός γεράκος με μακριά άσπρα γένια και ταράνδους που πετάνε... όμως υπάρχει. Για τον καθέναν μας χωριστά. 

Το μόνο που χρειάζεται  είναι να πιστέψουμε... 






7 σχόλια:

  1. Σκέψου πως θα ήταν η χρονιά μας χωρίς το Θαύμα των Χριστουγέννων..Νομίζω ότι θα έλειπε το ..αλάτι από το φαγητό μας! Είναι η γιορτή που χρειαζόμαστε για να γυρίσουμε πίσω στην..αθωότητα που μας παίρνει η πεζότητα του αγώνα μας στη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η συνε'ιδηση , η ομορφία η διαθεση μια μοναδικη γιορτή καρδιας Αχτιδα μου !!!!!

      Διαγραφή
  2. Μαριλίζ μου αν θελεις πέρνα από το σπιτάκι μου να πάρεις και τη δική μου κατασκευή για τα Χριστούγεννα.....δεν το έχω με την τεχνολογία και δε ξέρω πως να βάλω το ling σου....Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι υπεροχο ποστ!!! Για μενα τα Χριστουγεννα ειναι μια.ιδιαιτερη μερα και τωρα πολυ παραπανω γιατι πριν σχεδον 2 χρονια παραμονη Χριστουγενννων ηρθε στο κοσμο η πριγκιπισσα.μου :-))) φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ομορφοτερο δωρο Δεσποινα μου και εμενα η τριτη μου κόρη γεννηθηκε 20 Δεκέμβρη και επιστρεψαμε στο σπίτι παραμονη Χριστουγεννων χιλια φιλια

      Διαγραφή