Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

τα μπισκοτακια βουτυρου ,shortbread cookies

 Τα  μπισκοτάκια του Αη Βασίλη μια κλασσικη δοκιμασμενη παλιά συνταγή .



ΥΛΙΚΑ
250 γραν φρέσκο αγελαδινό βούτυρο κομμενο σε κυβάκια
125 γρ ζάχαρη άχνη ή αν θέλετε καστανή ζάχαρη περασμένη στο μιξεράκι χειρός
250 γρ αλέυριγια όλες τις χρήσεις και
150 γρ ρυζάλευρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καοσκινίζουμε και ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα τους δυο τύπους αλευριών . Κτυπάμε το βούτυρο με την ζαχαρη με το μιξερ χεριού μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα . Ριχνουμε κατόπιν τα αλυρια και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί απαλή αφράτη ζύμη . Ανοίγουμε μα τα χέρια μας την ζύμη ώστε να απλωθεί παντού και να είναι ισόπαχη και είτε την κόβουμε με κουπ πατ στρογυλλα , ειτε την απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα σε παραλληλόγραμμο ή στρογγυλό ταψάκι . Κατόπιν τρυπάμε την επιφάνεια της με ένα πηρούνι , περάστε την με ασπράδι αυγού και πασπαλίστε την με χρωματιστή ζάχαρη

Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς δηλαδή έως να ξανθίνει . Στη περίπτωση του ταψιού , αφού την αφήσουμε να κρυώσει κόβουμε τα κομμάτια μας είτε παραλληλόγραμμα είτε τρίγωνα αν πρόκειται για στογγυλλο ταψί σαν να είναι τούρτα .




Τα μπισκοτακια βουτυρου με γευση ονειρου και αν θες τα φτιαχνεις ολο το χρονο!!!!!!

5 σχόλια:

  1. Ω, τι σύμπτωση κι εγώ τέτοια μπισκότα είχα σήμερα, αλλά τους πρόσθεσα κανέλα...
    Ήξερα πως μπορείς να αντικαταστήσεις μέρος από το αλεύρι με κορν φλάουρ, αλλά δεν ήξερα για ρυζάλευρο...
    Θα τα δοκιμάσω κι έτσι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα είδα και στην Μαρία και πραγματικά φαίνονται πεντανόστιμα!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία συνταγή, ευχαριστούμε !! Φαίνονται πολύ αφράτα !! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mmmmmm ....νόστιμο
    καλο Σαββατοκυριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή