ΥΛΙΚΑ
250 γραν φρέσκο αγελαδινό βούτυρο κομμενο σε κυβάκια
125 γρ ζάχαρη άχνη ή αν θέλετε καστανή ζάχαρη περασμένη στο μιξεράκι χειρός
250 γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις και
150 γρ ρυζάλευρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα τους δυο τύπους αλευριών . Κτυπάμε το βούτυρο με την ζαχαρη με το μιξερ χεριού μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα . Ριχνουμε κατόπιν τα αλυρια και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί απαλή αφράτη ζύμη . Ανοίγουμε μα τα χέρια μας την ζύμη ώστε να απλωθεί παντού και να είναι ισόπαχη και είτε την κόβουμε με κουπ πατ στρογυλλα , ειτε την απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα σε παραλληλόγραμμο ή στρογγυλό ταψάκι . Κατόπιν τρυπάμε την επιφάνεια της με ένα πηρούνι , περάστε την με ασπράδι αυγού και πασπαλίστε την με χρωματιστή ζάχαρη
Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς δηλαδή έως να ξανθίνει . Στη περίπτωση του ταψιού , αφού την αφήσουμε να κρυώσει κόβουμε τα κομμάτια μας είτε παραλληλόγραμμα είτε τρίγωνα αν πρόκειται για στογγυλλο ταψί σαν να είναι τούρτα .
Πολύ ωραία η συνταγή σου και σ'ευχαριστώ για τη συμμετοχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει που γίνεται και με καστανή ζάχαρη! Το ρυζάλευρο φαντάζομαι σε σούπερ μάκρετ το βίσκουμε;
ναι κανονικα το βρισκεις !!!!
ΔιαγραφήΓιαμι!!! Φιλία Κατια μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή