Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ονειρέυομαι σοκολατένια χριστούγεννα

σοκολατένιες φωλιές


Για τη μους σοκολάτα υλικά 
180γρ σοκολάτα κουβερτούρα
100γρ ζάχαρη
1 αυγό
2 κρόκοι αυγού
30γρ κρέμα γάλακτος
& 50 γρ νερό

Για τις θηκούλες υλικά
20-25 χάρτινες θήκες
120γρ κουβερτούρα
12 γρ άσπρη σοκολάτα


Για να φτιάξουμε τις θηκούλες λιώνουμε ξεχωριστά τις δυο σοκολάτες σε μπαιν μαρί , σε χαμηλή φωτιά . Αλείφουμε με το πινελο τη ζεστή σοκολάτα στο εσωτερικό της κάθε θήκης και τις αφήνουμε να κρυώσουν . Μόλις κρυώσουν περνάμε και μια δεύτερη στρώση σοκολάτα και περιμένουν να κρυώσουν πάλι . Τέλος με στεγνά δάκτυλα αφαιροπύμε το εξωτερικό χαρτί των θηκών και τις βάζουμε στο ψυγείο .

Λιώνουμε σε μπαιν μαρί την σοκολάτα του μους . Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 περίπου λεπτά μέχρι να ασρίζει να γίνεται σιρόπι και το  κατεβάζουμε όταν είναι έτοιμο . Χτυπάμε το αυγό και τους κ΄ροκους στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιρόπι συνεχίζοντασ το χτύπημα . Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει εντελώς και προσθέτουμε την σοκολάτα . Ανακατεόυμε με σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις μέρι να ενωθούν καλά τα υλικά .
Τέλος κτυπάμε την κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει παχύρευστη κρέμα , όχι σαντιγύ και την ρίχνουμε στο μείγμα . Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα μας γίνει ομοιόμορφο.
Γεμίζουμε τις σοκολατένιες θήκες και αφήνουμε τις φωλίτσες στο ψυγείο για 3 ώρες.
Μετά μπορούμε να τις σερβίρουμε ή να τις διακοσμίσουμε για χειροποιήτο χριστουγεννιάτικο δώρο !!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου