Τα Χριστουγεννα το σπιτι μας μεταμορφωνεται σε χωρα θαυμάτων .Αναμμενο τζακι , κρεμασμενες καλτσες γεματες δωρα ,γιρλαντες , στεφανια στολιδια , μπαλες και παιχνιδια ,χριστουγεννιατικες μελωδιες .Αρωματα και γευσεις , συνειρμοι και αναμνησεις . Γινομαστε ολοι παιδια , και καθως όλα ειναι δυνατα περιμενουμε τον Αι Βασιλη
Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012
τα μπισκότα της Νίκης
Την μοναδική Νίκη Λαμπρινου , την αριστοτέχνισσα της ζαχαρόπαστας και του Royal icing την έχουμε απολαυσει όλοι πέρα απο το υπέροχο ιστολόγιο της www.sugarflowerscreations.com και σε περιοδικά αλλά και στην τηλεόραση
Ευκαιρία λοιπόν το stars and icicleς να σας δείξει μέσα απο το χριστουγεννιάτικο παζάρι του μια ακόμη συνταγή για αρωματισμένα χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια
Μυρωδάτα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
ΥΛΙΚΑ
160 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμ. δωματίου.
220 γρ. μαύρη ζάχαρη ( soft- dark brown sugar)
2 αυγά μετρίου μεγέθους
1 κσ γάλα ή χυμό πορτοκάλι
1 κ γ. βανίλια υγρό
½ κ γ μπέικιν πάουντερ
¼ κ γ. σόδα
½ κ γ. αλάτι
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κγ κανέλλα
1 κ γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κ γ τζίντζερ σε σκόνη
Χτυπήστε στο μίξερ (με το φτερό )το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει
Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, το γάλα και τα μυρωδικά. Χαμηλώστε ταχύτητα και προσθέστε τμηματικά το αλεύρι, μαζί με το αλάτι , το μπέικιν και τη σόδα. Συνεχίστε για 3 λεπτά ακόμη να ομογενοποιηθούν .
Χωρίστε το μίγμα σε τρία μέρη . Δώστε τους επίπεδο σχήμα και τυλίξτε τα με μεμβράνη.
Βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να παγώσουν
Βγάζετε απο το ψυγείο ένα - ένα και ανοίγετε με τον πλάστη. πάνω σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια . Το πάχος της ζύμης πρέπει να είναι 3 -4 χιλιοστά . Κόψτε με τα ειδικά κουπάτ,
βάλτε τα μπισκότα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολα και ψήστε τα στους 160 ( αέρα)
για 10 λεπτά .( για μετρίου μεγέθους μπισκότα )
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται απο το μέγεθος των μπισκότων . Βάλτε μπισκότα ιδιου μεγέθους
σε κάθε λαμαρίνα .
Σήμερα όμως θα σας δώσω και τη συνταγή για ROYAL ICING
με πούδρα μαρέγκας (Meringue powder)*
Θα πρέπει να σας πώ ότι έχει καλύτερη υφή απο αυτή με τα ασπράδια και υπέροχο άρωμα.
Για το royal icing
ΥΛΙΚΑ
5 κ.σ. μαρέγκα πούδρα.* (50) gr
1 κ.γ κρεμόριο
150 γρ νερό χλιαρό
1 κιλο ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
Βάλτε τη σκόνη μαρέγκας με το νερό στο μπώλ του μίξερ και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα
για λίγο, προσθέστε και το κρεμόριο και συνεχίστε λίγα δευτερόλεπτα ακόμη να ομογενοποιηθούν.
Σταματήστε το μίξερ και προσθέστε όλη την άχνη. Χτυπήστε με το φτερό για 10 λεπτά
σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέστε άρωμα βανίλιας άν δεν ειναι ήδη αρωματισμένη η πούδρα που αγοράσατε.
Η wilton είναι αρωματισμένη.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Αυτά είναι αριστούργημα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμοναδικά σου λέω
ΑπάντησηΔιαγραφή